Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
kuličky, které ještě nechme kynout, poté uděláme koláčky Koláčky upečeme dorůžova, poté namočíme v polevě z
Tvarohy a jogurt smíchejte s vajíčky a přidejte rozmačkaný banán. Poté přimíchejte špaldovou mouku. Těsto
kterého si vyválíme placky a sklenicí vykrajujeme koláčky Skvěle se hodí na slavnostní příležitosti.
Smícháme si sýr, cukr, citronovou kůru a šťávu, extrakt a zpracujeme dohladka. Z těsta vykrájíme pomocí
vyválíme plát o tloušťce 1 - 2 cm, vykrájíme kulaté koláčky
Koláčky nechte vychladnout a máčejte je v másle svařeném Makové koláčky zdobte mandličkami. 200 g švestkových
Uděláme kvásek. Na vál dáme mouku, změklý tuk a vejce. Přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme
Mouku s cukrem, droždím, solí, vejci, kůrou, olejem a rozehřátým tukem na pečení zaděláme vlažným mlékem
Koláčky pečeme asi 10 minut při 195 °C. Kynuté slavnostní koláčky podáváme jako výborný moučník
Ihned vypracováváme malé koláčky a plníme náplněmi Drožďové slavnostní koláčky pečeme jen krátce ve vyhřáté
Na rozpáleném oleji osmahneme plátky slaniny. Poté vyjmeme a připravíme volská oka. Toasty opečeme a