Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
A ze směsi vytvoříme malé karbanátky. Dětem budou karbanátky chutnat nejvíce s bramborovou
Oloupeme cibuli, nakrájíme ji nahrubo a na části oleje osmažíme dozlatova. Po chvilce snížíme teplotu
Přidáme jemně nakrájenou cibuli a oloupané a na kostky Přidáme mouku, vejce, nasekanou petrželku a připravenou buřtovou
oloupané a nakrájené buřty a ze směsi utvoříme malé karbanátky vrstvě oleje na pánvi nebo ve fritéze.Dětem budou karbanátky
Pórek dobře omyjeme, nakrájíme na špalíky, osolíme a naskládáme do těsné nádoby. Přidáme větvičky tymiánu
Mouku prosijeme do mísy, přidáme vejce, mléko, cukr, olej a malou špetku soli. Důkladně vymícháme na
Do misky prosyjeme mouku s práškem, přidáme mléko ušlehané se solí a žloutkem, promícháme, aby se suroviny
Mouku smícháme s cukrem a máslem. Z rozváleného těsta vypichujeme kolečka asi 4 cm v průměru. Poté přeložíme