Prémiový obsah
★★★
14.5K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Aby nám při krájení cibule neslzely oči, namáčíme nůž při krájení do studené vody.
Telecí maso nameleme, osolíme, rozdělíme na části, které zformujeme do tvaru řízku. Opečeme na sádle
Ve velkém hrnci (všechny klopsy se musí vejít v jedné Klopsy děrovanou naběračkou vyjmeme.
Poté smícháme uvařenou rýži a ostatní suroviny na klopsy Nakonec přidáme klopsy a podlijeme vodou.
Krémový sýr rozmícháme s mlékem, osolíme, opepříme a promícháme se strouhaným křenem. Vzniklou směsí
Na pánvi rozpustíme trochu másla, vmícháme nastrouhaný sýr a když se rozpustí, přidáme mléko nebo smetanu
Smícháme si mascarpone a sýr, přidáme cukr a ušleháme krém
Dýní důkladní oloupeme, zbavíme semínek, omyjeme a nakrájíme na kousky. Dáme do vody a vaříme na mírném
Mezitím připravme krem: V mléce rozmícháme mouku a Na povrch rozetřeme krém, do kterého ještě předtim
Poté smícháme uvařenou rýži a ostatní suroviny na klopsy
Nakrájený rohlík namočime do mléka a necháme chvíli stát. Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme lžičku
Možno použít zvěřinu srnčí, daňčí, jelení i z černé. Zvěřinu (žebra, krk, plecko odřezky z kýty) dobře
Žemli namočíme do studené vody.Maso zpracujeme s dobře vymačkanou žemlí, drobně krájenou cibulí, bílkem