Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Pak omáčku rozmixujeme dohladka, dochutíme Solčankou Omáčkou přeléváme na talíři plátek vařeného či pečeného
Podáváme maso s omáčkou s knedlíkem a ozdobíme mrkvičkou
Maso dáme do hrnce, přidáme vodu, necháme přejít varem, slijeme a přidáme čistou vodu. Cibuli přepůlíme
Všechny suroviny zpracujeme na těsto, rozválíme na válu na asi 1 cm silný plát a vykrajume různé tvary
Pokud je omáčka moc hustá přidáme do ní trochu mléka Knedlíky rozdělíme do talířů, polijeme omáčkou, posypeme
povidla, mléko a rum (pokud bude omáčka moc hustá, Hotovou omáčku dochutíme cukrem a skořicí a podáváme
Z másla a mouky uděláme světle žlutou jíšku. Přidáme do ní oprané,uvařené a prolisované švestky. Zalijeme
Omáčku osolíme, podle chuti osladíme a okyselíme. Omáčku podáváme s vařeným uzeným masem nakrájeným na
Příprava omáčky: Mezitím svaříme povidla, švestky a POdáváme šišky, přidáme omáčku a poté zasypeme mákem
Do polovlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek
Vejce vyšleháme do pěny spolu s cukrem, poté vmícháme olej. V misce rozmícháme mléko a povidla. Mouku