Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
Pesto můžeme ještě mírně dosolit a opepřit, zkrátka Hotové pesto naplníme do čistých suchých skleniček
Hotové pesto plníme do sklenic s víčkem (jedna dávka
vlijeme polovinu množství oleje a ostatní suroviny na pesto Hotové pesto přendáme do čisté skleničky a uchováváme
Opláchnuté a osušené lístky bazalky vložte do hmoždíře nebo třecí misky a rozetřete je se solí na hladkou
je do mixéru s noži ve tvaru S společně s 3 hrstmi bazalkových Bylinkové pesto můžete také zamrazit do zásoby.
Česnek nakrájíme na plátky a vložíme do mixéru. Přidáme piniové oříšky a nakrájenou bazalku, přilijeme
Petrželku dobře omyjeme a nasekáme nadrobno. Dáme do mixéru a zalijeme olejem a přidáme oříšky. Přidáme
Petrželku umyjeme a smícháme s olejem a ořechy. Dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Poté naplníme