Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, orestujeme na sádle, zaprášíme moukou a připravíme si světlou
Ke konci zjemníme omáčku mlékem, opět ji krátce povaříme Do hotové omáčky přidáme omytou jemně nakrájenou pažitku
Zvolna vaříme hodinu a pak zcedíme. Používáme na hotové maso na stole, nebo na grilu po dopečení, za
Rajče spaříme vroucí vodou, oloupeme, vykrojíme vnitřek a dužinu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek
Jogurt dáme do misky, česnek do něj prolisujeme, přidáme jemně nasekanou cibuli, špetku soli a mletého
Přidáme mouku a usmažíme jíšku.K základu omáčky přilijeme Nakonec do hotové omáčky přisypeme jemně nasekanou
Pak zamícháme do omáčky se solí utřený česnek a mletý Rovněž tak připravíme pórovou omáčku;pak jí procedíme
osmahneme, zalijeme vodou tak, aby nám vznikla řídší omáčka Během pečení omáčku občas promícháme a upečeme doměkka
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme mouku, připravíme jíšku, kterou poté zalijeme vývarem a necháme povařit