Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Jednotlivé složky dobře promícháme, hotovou česnekovou majonézu uchováme v chladničce v uzavřené nadobě,
Bazalku si nasekáme najemno, česnek utřeme a vymačkáme citronovou šťávu. Vše si dáme do misky a důkladně
Poté ještě můžeme dochutit majonézou, nebo přidat česnek Namažeme na bagetku a ozdobíme ořechy.
Sýr nastrouháme na struhadle a smícháme s ostatními surovinami. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme
Příprava majonézy: Pak si připravte majonézu, Mléko I majonézu nechte vychladit.
Česnek oloupeme a nařežeme, dáme do hmoždíře a paličkou utřeme. Přidáme lžičku olivového oleje a sůl
Ušleháme si žloutky s medem, solí, octem. Poté přidáme hořčice. Do směsi pozvolna přiléváme olivový olej