Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.
Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na tuku, zaprášíme moukou, uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem
Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme na kousky nakrájené máslo, špetku soli a alespoň tři lžíce studené
Rajčata spaříme vařící vodou a zchladíme, aby nám šly oloupat. Oloupaná rajčata nakrájíme na malé kousky
Zeleninu prolisujeme, osolíme, osladíme a dusíme až omáčka Přimícháme rajčatovou směs, přivedeme k varu, přidáme
Rajčata spaříme vroucí vodou, ochladíme ve studené vodě, oloupeme a rozmixujeme. Šunku a cibuli nakrájíme
Cibuli a zeleninu nakrájíme na plátky, orestujeme na oleji, zaprášíme moukou a vyrobíme světlou jíšku
Celé kuře osmažíme na tuku, vyjmeme a osolíme. Ve stejném tuku podusíme nakrájenou cibuli, potom vložíme
dáme porce opečeného králíka, zalijeme výpekem a rajčatovým
návodu na obalu. 1 naběračku vody ze špaget si dáme do omáčky Špagety naservírujeme na talíř, přidáme rajčatovou
Cannelloni naplníme pomocí cukrářského sáčku rajčatovou
Mleté maso smícháme s nasekanou šalotkou a ochutíme zbytkem surovin. Pokud je potřeba směs zahustit