Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Připravte si kvasek: Nalijte do misky trochu vlažné vody, přidejte ličku cukru, rozdrobte droždi a nechte
Houby dám do kastrůlku, zaliju asi půllitrem vody a nechám chvili povařit. Do velkého hrnce dám vařit
Začneme rozkvasem. Do mísy dáme kvas, žitnou mouku a vodu. Dobře zamícháme, zakryjeme pokličkou nebo
V misce smícháme máslo, cukr, mouku a špetku soli. Prsty vypracujeme těsto, přesuneme ho do vymazané
Dále do omáčky přidáme mléko, kysanou smetanu, bobkový Asi 5 minut povaříme a omáčka je hotová.
Olej rozehřejeme, cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a dáme ji osmahnout na olej. Přidáme k ní očištěné
nebyly hrudky, za stálého míchání ji vlijeme do vařící omáčky Kuřecí prsíčka na talíři přelijeme houbovou omáčkou
měkké, rozmícháme ve smetaně mouku a nalijeme do omáčky Liškovou omáčku podáváme s knedlíkem.
Těstoviny připravíme v osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím si rozehřejeme máslo a zaprášíme moukou
Na másle orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme kmín a chvíli restujeme. Poté přidáme nakrájené houby