Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.
Maso prošpikujeme slaninkou, opepříme a opečeme ze všech stran na polovině másla. Poté přidáme vodu a
Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Připravíme si pánev, rozpustíme na ní máslo a orestujeme strouhanku
Prosejeme mouku, přidáme nastrouhané brambory, sůl, cukr a vejce. Uděláme si kvásek a zaděláme těsto,
Dědovy karbanátky Jak na karbanátky? Karbanátky z hovězího nebo drůbežího masa bývají často po usmažení
Sušené houby přes noc namočíme do vody, na oleji orestujeme cibuli a česnek a mezitím oloupeme brambory
Omáčku ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Zatímco se omáčka vaří připravíme si zastřené vejce
Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, na kterou přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat, poté
Rozehřejte med a zapracujte do něj mouku. Směs je horká a řídká, práci vám usnadní kuchyňský robot. Těsto
Maso s cibulí a okurkami umeleme na masovém strojku, do směsi přidáme nadrobno nasekaná vařená vejce,
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Potom z těsta vyválíme tenké
V míse smícháme cukr, vejce, koření a med. v trošce mouky rozmícháme sodu a přidáme ji ke směsi. Do základu