Prémiový obsah
★★★
19.5K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Omáčku ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Zatímco se omáčka vaří připravíme si zastřené vejce
Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, na kterou přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat, poté
Provaříme 20 minut, aby vznikla hladká omáčka. Nakonec zamícháme do omáčky dva žloutky.
V hrnci na oleji necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a za stáleho míchání uděláme světlou jíšku
Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, na kterou přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Poté
Tresku vrátíme do pánve s omáčkou a mírným varem asi povaříme.Hotovou tresku rozdělíme na talíře, přidáme trochu omáčky
Maso prošpikujeme slaninkou, opepříme a opečeme ze všech stran na polovině másla. Poté přidáme vodu a
podle chuti vložíme do mixéru a umixujeme na hladkou omáčku Nevařená koprová omáčka je vhodná jako příloha k masu
Z másla a hladké mouky si připravíme jíšku. Tu rozmícháme s vývarem, sladkou i zakysanou smetanou. Poté
hovězí vývar, který poté zcedíme a použijeme ho do omáčky