Skvrny od kávy vyčistíme tak, že látku namočíme do studeného mléka a potom vypereme.
Čerstvé skvrny nejlépe odstraníme octovou vodou a můžeme je také posypat solí a třít vlhkým hadříkem.
Omáčku osolíme, nepatrně osladíme, vmícháme čerstvě nastrouhaný křen, spařené oloupané a pokrájené mandle
Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Připravíme si pánev, rozpustíme na ní máslo a orestujeme strouhanku
Omáčku vaříme asi 15 minut, pak přilijeme smetanu a Zbytek křenu jemně nastrouháme a vmícháme do omáčky
Jablko oloupeme, vyřízneme jádřince a nastrouháme na jemno. Nastrouhaný sýr smícháme v misce se smetanou
V míce smícháme všechny ingredience na omáčku a metličkou Podáváme přelitý křenovou omáčkou a jako přílohu pečivo
Máslo rozehřejeme v kastrole, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a mlékem a
Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Připravíme si pánev, rozpustíme na ní máslo a orestujeme strouhanku
Pokud jsou v omáčce žmolky, přecedíme ji. Omáčku osolíme, osladíme, okořeníme a nakonec vmícháme
Maso opláchneme, nakrájíme na plátky a každý obalíme v pepřové směsi, připravené z hořčice, obou pepřů