Skvrny od mastného vyčistíme tak, že skvrny pokapeme jarem a necháme působit.
Potom látku vypereme normálním způsobem, jak jsme zvyklí.
Omáčku osolíme, osladíme, vmícháme nastrouhaný křen , spařené, oloupané a pokrájené mandle a okořeníme.
Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Připravíme si pánev, rozpustíme na ní máslo a orestujeme strouhanku
Omáčku vaříme asi 15 minut, pak přilijeme smetanu a Zbytek křenu jemně nastrouháme a vmícháme do omáčky
Jablko oloupeme, vyřízneme jádřince a nastrouháme na jemno. Nastrouhaný sýr smícháme v misce se smetanou
Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, na kterou přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Poté
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Tu potom zalejeme mlékem a důkladně promícháme. Do mléka přidáme
Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Připravíme si pánev, rozpustíme na ní máslo a orestujeme strouhanku
Jamile je základ na omáčku dostatečně provařený, dochutíme Nakonec přidáme do omáčky čerstvý strouhaný křen, promícháme
Máslo rozehřejeme v kastrole, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a mlékem a