Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
NA PIZZU: Těsto se nepotírá rajčatovou omáčkou jako Pizzu na ovonění posypeme čerstvě nasekanou bazalkou
Těsto rozválíme a přesuneme do koláčové formy. Dno propíchneme vidličkou a dáme na 15 minut do trouby
V míse smícháme mouku, sůl, olej, droždí, promícháme a pomalu přidáváme vodu. Vypracujeme hladké těsto
Příprava těsta: Droždí rozdrobíme v troše vlažného mléka, rozmícháme, přidáme trochu prosáté mouky a
Nejdřív připravíme těsto. Smícháme mouky, sůl a olivový olej. Droždí rozmícháme ve 150 ml vlažné vody
Ve tři čtvrtě sklenice vlažné vody rozpustíme droždí. Prosejeme mouku, přidáme sůl, cukr, olej a rozpuštěné
Předehřejte troubu na 250°C. těst rozválejte na pečícím papíru a poklaďte sýry, popřípadě ještě posypte
na dva díly, z každého vyválíme kulatý základ na pizzu Hotovou pizzu ozdobíme bazalkou.
Rajčata spaříme, oloupeme a rozmixujeme je se lžící olivového oleje. Těsto rozprostřeme a pomažeme ho
válečkem, tím z těsta vytlačíme zbytečný vzduch, aby pizza Těsto potřeme rajčatovou omáčkou a posypeme nastrouhanou