Prémiový obsah ★★★ 3.8K čtenářů Přidat komentář

Pažitková omáčka II.

50 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Pažitková omáčka II.

  1. Na rozehřátém rozpuštěném másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.
  2. Tu zalijeme chladným vývarem, důkladně rozšleháme, uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme asi půl hodiny.
  3. Ke konci zjemníme omáčku mlékem, opět ji krátce povaříme, podle chuti dosolíme a přecedíme.
  4. Do hotové omáčky přidáme omytou jemně nakrájenou pažitku a můžeme podávat k pečenému či smaženému masu a bramborovým přílohám nebo knedlíkům.
  • 60 g máslo
  • 100 g cibule
  • 60 g mouka (hladká)
  • 600 ml mléko
  • sůl
  • pažitka

Mražené bílky

Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.

V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.

Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.

Pažitková omáčka
852
Redakce Recepty.eu

Pažitková omáčka

Tato omáčka se perfektně hodí k těstovinám.

Pažitková omáčka
5.6K
Kuchař Berda

Pažitková omáčka

Čistou pažitku pokrájíme najemno a přidáme do omáčky

Vařená brokolice s pažitkovou omáčkou
637
Redakce Recepty.eu

Vařená brokolice s pažitkovou omáčkou

Podáváme uvařenou brokolici přelitou omáčkou.

Vařený květák s pažitkovou omáčkou
492
Redakce Recepty.eu

Vařený květák s pažitkovou omáčkou

Podáváme uvařený květák přelitý omáčkou.

Grilovací omáčka II.
16.2K
Redakce Recepty.eu

Grilovací omáčka II.

Zvolna vaříme hodinu a pak zcedíme. Používáme na hotové maso na stole, nebo na grilu po dopečení, za

Česneková omáčka II.
9.6K
Kuchař Berda

Česneková omáčka II.

tuku lehce osmažíme utřený česnek, přidáme ho do omáčky Pak omáčku přecedíme a dochutíme citrónovou šťávou.

Petrželová omáčka II.
4.2K
Kuchař Berda

Petrželová omáčka II.

Rajče spaříme vroucí vodou, oloupeme, vykrojíme vnitřek a dužinu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek

Cibulová omáčka II.
10.1K
Kuchař Berda
★★★

Cibulová omáčka II.

Kdo nemá rád v omáčce kousky cibule, přecedí.

Pažitkové noky
34
tetalenka

Pažitkové noky

Brambory vložíme i se slupkou do osolené vroucí vody a vaříme doměkka. Trvá to přibližně 20 až 30 minut

Pažitková pomazánka
221
tetalenka

Pažitková pomazánka

Měkký tvaroh rozmícháme se solí a pepřem, kdo chce pomazánku výraznější, přidá i trochu jemně rozetřeného

Pažitkové palačinky
79
redakceTerka

Pažitkové palačinky

Sousta namáčejte do sójové omáčky nebo naplňte masovou

Pažitkový olej
552
julie

Pažitkový olej

Pažitku nasekáme na drobné kousky. Na dno sklenice nalijeme trošku oleje a pěchujeme bylinku. Pažitku