Prémiový obsah
★★★
3.7K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Z mouky, soli, rozdrobeného másla a vody vypracujeme tužší těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme hodinu
Maso obalíme v trojobalu jako řízek (mouka, rozšlehané vejce s mlékem a strouhanka). V misce rozmícháme
Zeleninu kromě brambor nakrájíme na menší kousky. Na rozehřátém oleji zeleninu osmahneme a dusíme asi
Troubu předehřejeme a savojské brambory zapékáme doměkka Upečené savojské brambory podáváme s čerstvou zeleninou
Kotletu nařízneme až ke kosti, vytvoříme v ní kapsu, kterou naplníme vyloupanými ořechovými jádry, rozinkami
Nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na másle do růžova, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a chvíli
Oloupané brambory nakrájíme na cca 2 mm plátky. Mléko rozmícháme se solí, pepřem, vejcem a polovinou
Zemiaky nešúpeme pred varením, aby nič nestratili zo svojej chute. Spomínam zemiaky na pečenie a to
Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na másle do růžova, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a za stálého