TAHLE rajská chutná jejdině s knedlíkem - jedno zda klasický kynutý, houskový nebo "pytlíkový" burizoňák. Jako děti jsme se v ní mohli přímo "užrat", narozdíl od té "školní". Proto nám v ní knedlíky musely přímo plavat.
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, přidáme trochu tymiánu a bobkový list
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, přidáme trochu tymiánu a bobkový list
Mušle důkladně propláchneme ve vodě. Mušle přebereme a vydrhneme kartáčkem, tím zbavíme všech nečistot
Omáčku prolisujeme a zahustíme moukou. Horký květák přelijeme omáčkou a smícháme s těstovinou
Vmícháme rajský protlak a koření, zalijeme teplým vývarem Uvařenou omáčku procedíme a ochutíme octem a cukrem
není tu napsáno na kolik porcí i u ostatních receptu :-(