Prémiový obsah
★★★
6.1K čtenářů
35 m
Kuchař Berda
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme mouku, jogurt, vanilkový cukr, olej, prášek do pečiva
Pohanku nasypeme do vody, přivedeme k varu a vaříme asi 2 minuty. Poté odstavíme a v horké vodě necháme
Oprané a osušené maso nakrájíme na kostky, lehce je obalíme v tlučeném kmínu a necháme odležet. Pak je
Šest plátků srnčí kýty naklepeme a naložíme do 200 ml suchého červeného vína se dvěma lžičkami sójové
Do misky nasypeme pohankové vločky a zalijeme vařící vodou tak, aby voda sahala asi 1 cm nad vločky.
Hlavičky žampiónů očistíme a vložíme do vymaštěné zapékací mísy. Náplň si připravíme ze sýra, másla,
Česnek orestujeme, přidáme žampiony a dusíme, poté také hrášek, šunku. Osolíme, přidáme koření, smetanu
Smícháme ingredience na tmavé těsto, odebereme 3/4 hrnku,zbytek nalijeme na plech, potom po lžičkách
Na oleji orestujeme cibuli a slaninu. Tu dáme do zapékací mísy a na ni položíme naklepané a osolené plátky
Náplň je sice nepečená a sušenky by se taky péct nemusely, ale mě to takhle chutná víc. Proto si rozpal
Ostružiny očistíme, přibereme a odšťavníme. V silnostěnná u kastrolu promícháme šťávu z ostružin s citrónovou