1.7K čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Troubu si rozehřejeme na 180°C. Cukr, vejce a máslo vyšleháme do hladké pěny, přidáme jogurt, mouku s
Sníh a led ochucený medem nebo ovocnou šťávou znali už ve starém Řecku a ve starém Egyptě. Dnešní zmrzliny
Višně vypeckujeme a necháme přes cedník okapat. Do hrnce dáme vodu, citronovou šťávu a cukr. Vše svaříme
Na vále vypracujeme změklé máslo společně s moukou, cukrem, vejcem, rumem a špetkou soli na pevné těsto
Zeleninu omyjeme, očistíme, nastrouháme. Na nálev smícháme ocet, cukr, Deko, povaříme a vychladíme. Zeleninu
Do vychladlých pohárů dáme porci vanilkové zmrzliny Osvěžující zmrzlinový pohár ihned podáváme.
Na dno sklenic dáme kompot. Přidáme střídavě vanilkovou a jahodovou zmrzlinu. Poté ozdobíme čerstvým
Žloutky spolu s cukrem a pudinkem rozmícháme v mléce a dáme na mírný plamen povařit do zhoustnutí. Do