Aby nám při krájení cibule neslzely oči, namáčíme nůž při krájení do studené vody.
Z mléka, cukru, droždí a vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme odležet několik minut. Z mouky
Na válu smícháme pšeničné mouky se sójovou. Osolíme. Přidáme změklé máslo nebo rostlinný tuk a ocet s
V hlubokém talíři rozšleháme vajíčka, přidáme mléko a Solčanku. Namočíme v nich všechny plátky chleba
Do vlažné vody dáme lžičku cukru a droždí a dáme vykynout. V míse smícháme ostatní suroviny s vykynutým
Všechny suroviny ve velké míse pořádně propracujeme. Mísu na 45 minut - 1 hodinu odložíme na teplé místo
Pšeničný šrot zalijeme studenou vodou, promícháme a dáme na 24 hodin do lednice. Poté přidáme sůl, pepř
Nejprve pod studenou tekoucí vodou omyjeme listy salátu, které otřepeme a necháme chvíli okapat. Potom
Vločky zalijeme mlékem a necháme asi půl hodiny nabobtnat. Poté přidáme mouku, vejce a vyšleháme, dále
Vejce ušleháme s olejem a poté postupně přimícháváme ostatní suroviny. Důkladně promícháme a nalijeme
Na těsto si smícháme mléko, cukr, žloutky, mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec na těsta zamícháme
Do nádoby pekárny nalijeme vlažnou vodu, přisypeme mouky, sůl, semínka a nakonec kvasnice. Zapneme na
dělala jsem to spíše "na motivy": droždí nahradil kvásek, acidofilní bylo nahrazeno podmáslím, jiné koření, dovnitř doplněna šunka, mouka špaldová; nebylo použito celých 500 g mouky (doporučuji přidávat po částech), s těstem se velmi dobře pracovalo, vyšlo to na 15 ks o průměru 13 cm; vřele doporučuji