Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.
Do vlažné vody s trochou mouky přidáme droždí a směs necháme asi 5 minut kynout. Potom kvásek vlijeme
Plátkový sýr rozprostřeme na pečící papír a dáme do trouby na chvilku rozpustit. Jakmile se nám začne
Petrželovou nať a bazalku opereme, osušíme a posekáme. Polovinu natě smícháme s bazalkou, čerstvým sýrem
Ve vodě rozehřejeme tuk a smícháme s cukrem a droždím, přidáme 2/3 mouky a vypracujeme těsto. Přikryté
Bylinkový chléb pečeme v předehřáté troubě. Upečený bylinkový chléb podáváme podle chuti.
Tuk rozpustíme nad parou, přidáme ostatní suroviny a šleháme do zhoustnutí. Do vychladlého krému přidáme
Droždí rozdrobíme do misky a přilijeme vodu, přidáme 2 lžíce mouky a promícháme. Necháme asi 5 minut
Tuk rozpustíme nad parou, přidáme ostatní suroviny a šleháme do zhoustnutí. Do půlky vychladlého krému
Kvasnice rozmícháme s cukrem na kaši, přilijeme vlažnou vodu (100 ml) a necháme vzejít kvásek. Ve větší
Všechny ingredience kromě medu a podmáslí smícháme ve velké míse. Důkladně promícháme a poté přidáme
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, jedlou sodu a vše promícháme. Přidáme skyr a důkladně zpracujeme
U nás moc nezabodoval :-(