Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Cukr rozpustíme ve vlažné vodě, rozdrobíme do ní droždí a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme lžičku
Vločky a mouku smícháme v hluboké míse, přidáme kvásek (droždí vykynuté v troše vlažného mléka se špetkou
Kvásek: droždí mícháme s cukrem dokud se směs nelije, pak přidáme vodu, mouku, promícháme, přikryjeme
rozdělíme na 12 stejných kousků, vytvarujeme z nich dalamánky Dalamánky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými
Mléko, tvaroh, dvě vejce, sůl, olej, mouku a prášek do pečiva zpracujeme na těsto a asi 30 minut necháme
Cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na tuku. Pak mírně podlijeme a dusíme doměkka. Cibuli doplníme
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté maso a krátce opečeme. Zasypeme moukou, promícháme
Z nadrobno nakrájené cibule, tuku a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme 1,25 l vody, dobře rozmícháme
Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Na pánvi na sucho opražíme kmín a
Do misky nalijeme vlažnou vodu, přidáme cukr i sušené kvasnice a necháme vzejít kvásek. Cibule oloupeme