Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
kvásek přimícháme k ostatním surovinám a vypracujeme těsto Z kynutého těsta tvoříme housky různého tvaru, které
Podle chuti i skořicí. Těsto srolujeme do závinu a potřeme vejcem.
Toto základní bramborové těsto můžeme použít na několik Pracujeme rychle, neboť těsto měkne- řídne.
Z kynutého těsta tvoříme housky různého tvaru, které Před koncem pečení housky potřeme rozšlehaným vejcem
Ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, přidáme k těstu chladné máslo a důkladně směs propracujeme v hladké těsto
vlijeme rozpuštěnou heru a vypracujeme hladké nelepivé těsto Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na plát 40
Okurky omyjeme a naskládáme střídavě s listy a koprem do 5 litrové sklenice. V hrnci smícháme 5 l vody
Zalijeme vývarem a přidáme koření, osolíme a opepříme podle Zahustíme podle potřeby moukou rozšlehanou ve smetaně