Prémiový obsah
★★★
4.6K čtenářů
55 m
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Špenátové šátečky dáme péct do silně vyhřáté trouby Špenátové šátečky jsou dobré teplé i studené.
Předehřejte troubu na 180 °C. Nakrájenou šalotku a česnek krátce opečte na másle. Přidejte špenát, ne
Do mísy prosejeme mouku, přidáme pivo a zaděláme na těsto. Vložíme na talíř a přiklopíme nahřátým kastrolem
Mouku promícháme s vejcem a máslem. Těsto zpracujeme a uložíme ho na hodinu do lednice. Mezitím si připravíme
Do mouky uděláme důlek. Rozdrobíme do něj droždí, přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Posypeme
Všechny ingredience smícháme, uděláme hladké těsto a vyválíme na cca 2 mm tenký plát. Z něj potom vykrajujeme
Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Necháme vychladnout a oloupeme, poté nastrouháme a přidáme zbytek
Slijeme přebytečnou šťávu a ovocnou směsí naplníme šátečky Šátečky složíme a pečeme dozlatova, ještě horké posypeme
Na vál dáme mouku, do ní uděláme důlek a dáme kvasnice s lžíci mléka a cukrem. Necháme vzejít kvásek,