Prémiový obsah ★★★ 17.9K čtenářů Přidat komentář

Výborný domácí chléb bez hnětení

1 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Výborný domácí chléb bez hnětení

  1. Na pečení chleba budeme pořebovat velkou mísu na smíchání, vál, gumovou stěrku a nejlépe skleněný pekáč s poklopem o objemu cca 2 litry.
  2. Začneme tím, že si v míse smícháme všechny sypké suroviny a do zamíchané směsi nalijeme asi 400 ml vody - opatrně, s hustším těstem se lépe pracuje.
  3. Vzniklé těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout 8 - 12 hodin.
  4. Po vykynutí těsto vytáhneme na pomoučený vál a gumovou stěrkou nebo rukama obalenýma v mouce roztaháme na cca 3 cm silnou placku.
  5. Necháme 15 minut odpočinout.
  6. Pak těsto přeložíme na třetina nejprve zvrchu a zespodu a pak zprava a zleva.
  7. Takto poskládané těsto necháme odpočívat 30 minut zakryté utěrkou.
  8. Pak zapneme troubu na 240 °C a necháme ještě půl hodiny předehřát pekáč i s pokličkou.
  9. Do horkého pekáče potom přendáme těsto, můžeme po povrchu něčím posypat a dáme péct do trouby nejprve přikryté.
  10. Pečeme 30 minut, potom odděláme pokličku a pečeme ještě asi 15 minut odkryté.
  • 3 šálky hladká mouka
  • 1 lžička sušené droždí
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky drcený kmín
  • voda

Skvrny od borůvek

Myslíte si, že skvrny od borůvek nejdou vyčistit? Tak to se pletete, když použijete kyselé mléko, a pak oděv vyperete v teplé vodě.

Fleky budou pryč.

Domácí chléb bez hnětění
537
1
Redakce Recepty.eu

Domácí chléb bez hnětění

Když je kůrka krásně vypečená, vyndejte chléb opatrně

Domácí chléb
1.3K
Redakce Recepty.eu
★★★

Domácí chléb

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Pod čistou utěrkou necháme 2-3 hodiny kynout. Pak z něj

Domácí chléb
1.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Domácí chléb

V míse smícháme žitnou mouku, pivo a droždí a necháme na teplém místě zakryté kynout zhruba 1 hodinu.

Jak na výborný domácí brunch
225
Redakce Recepty.eu
★★★

Jak na výborný domácí brunch

Klíčem k dokonalému domácímu brunchi, který se hravě Opět vybírejte malý chléb nebo miniaturní houstičky

Výborná domácí majonéza
313
redakceTerka
★★★

Výborná domácí majonéza

Žloutek, hořčici, sůl, pepř, cukr a koření ušleháme ručním šlehačem. Přidáme ocet a dál šleháme. Olej

Výborná domácí křenovka
636
jardagurman
★★★

Výborná domácí křenovka

Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Připravíme si pánev, rozpustíme na ní máslo a orestujeme strouhanku

Domácí výborná paštička
5
jardagurman
★★★

Domácí výborná paštička

Odblaněné maso nakrájíme na špalíčky, vložíme do porcelánové misky, osolíme a opepříme. Promícháme s

Výborné domácí tiramisu
1.7K
Redakce Recepty.eu
★★★

Výborné domácí tiramisu

Smícháme si lučinu s cukry, vyšleháme smetanu se ztužovačem a spojíme. Do kávy přidáme rum, do mísy si

Výborné domácí kaiserky
32.1K
6
52
janapozarova
★★★★★

Výborné domácí kaiserky

Ze surovin si připravíme těsto, které rozdělíme na 12 kulatých bochánků, které dáme na plech s pečícím

Domácí křupavý chléb
17
Redakce Recepty.eu

Domácí křupavý chléb

(Páru lijeme na plech proto, abychom ochránili domácí Hotový chléb na poklep zvoní.

Domácí toastový chléb

Chléb v polovině pečení zkontrolujte a znovu potřete Chléb je hotový, když jeho vnitřní teplota ve středu

Domácí podmáslový chléb
831
anet.ruzicka

Domácí podmáslový chléb

Mezitím si vysypeme ošatku na chléb moukou a plech Hotový chléb necháme vychladnout na mřížce.