2.8K čtenářů
2 h
Redakce Recepty.eu
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Ve velkém hrnci uvaříme doměkka oba druhy masa, zcedíme a maso obereme. V hrnci na oleji osmahneme nadrobno
Šípky rozdrtíme (kuchyňský robot) a přelijeme převařenou vodou, zahřejeme na max 70 stupňů (1 hodina)
Naklepeme 8 telecích kotlet. osolíme. Rajčata nakrájíme na tenké plátky. Maso vložíme na rozpálenou pánev
Na oleji osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme osmahnout nakrájené párky nebo klobásku
Tvarůžky a okurky nastrouháme, cibulku nasekáme nadrobno. Vmícháme máslo, Lučinu, majonézu a bílý jogurt
Podle potřeby ještě dochutíme. Podáváme s domácím chlebem.
Špagety uvaříme v osolené vroucí vodě na skus. Oloupané stroužky česneku a očištěné chilli papričky nasekáme
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Na tuku osmažíme na drobno nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme
Náš řezník (a byl to vyhlášený odborník) během škvaření sádla odebíral vyškvařený tekutý tuk a před koncem škvaření nalil na škvarky skleničku mléka. Škvarky dostaly zlatavou barvu a byly pak i křupavější. Doporučuji to.