Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Krůtu omyjeme a osušíme, prošpikujeme nakrájenou slaninou Na krůtu poklademe větvičky rozmarýnu, podlijeme vodou
Krůtu očistíme, opláchneme a osušíme. Pak krůtu odklopíme a podlijeme vínem.
Krůtu bez drobů omyjeme, očistíme a zvenku i zevnitř Každý kousek hrušky osolíme, opepříme a dáme do krůty
Polníček rozložíme na talíř, maso nakrájíme na stejné kostky jako sýr, sýr obalíme v česneku a rajčata
Na oleji osmahneme tři pláýtky masa, které jsme před tím osolili, opepřili a posypali troškou koření.
Mouku smícháme s pivem, vejci, osolíme a vypracujeme těsto. Z něho na prkénku odkrajujeme malé nočky,
Na pánvi opečeme chleba a topinky potřeme česnekem. Do ohřátého piva vmícháme nastrouhaný sýr, mouku,
Z piva, grilovacího koření, worchestrové omáčky a jalovce svaříme marinádu. Do vychladlé marinády naložíme
Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, potřeme česnekem, vložíme ho do mísy, zalijeme pivem a necháme
Na rozehřátém oleji zpěníme pokrájenou cibuli a osmahneme papriku. Vložíme na kostky nakrájené maso,
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou měkké, přidáme brynzu
Ve větší nádobě rozmícháme tvaroh s kořením a solí, zalijeme pivem, přikryjeme a necháme uležet při pokojové