Prémiový obsah
★★★
12.8K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Závin na povrchu potřeme máslem a rozšlehaným vejcem Po upečení závin bohatě pocukrujeme.
Příprava těsta: Mouku smícháme s máslem, vejci a pivem. Poté přidáme škrobovou moučku a kypřící prášek
Z hladké mouky, prášku do pečiva, Hery a piva zpracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na 4 díly. Na
Stočíme do závinu, povrch potřeme rozehřátým máslem Z uvedené dávky jsou 2 menší záviny.
Pivní závin upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova a hotový Pivní závin podáváme teplý i studený jako chuťovku.
V kastrolu rozpustíme očištěné sádlo nakrájené na kostičky. Oheň zmírníme a za stálého míchání vysmažíme
Do mísy prosejeme mouku, přidáme pivo a zaděláme na těsto. Vložíme na talíř a přiklopíme nahřátým kastrolem
Mouku prosejeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a zalijeme ho oslazeným mlékem. Do něj rozdrobíme droždí
Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a necháme 1 hodinu odležet Cibuli nakrájíme na
Mouku, margarín, žloutky a droždí zpracujeme s pivem na tužší těsto. Necháme asi hodinu stát, potom rozválíme
Z mouky, piva, tuku si připravíme těsto, které dáme na vyhřátý talíř a přikryjeme vyhřátým hrncem. Poté
Mleté maso promícháme se solí, pepřem a pivem, rozdělíme na čtyři stejné díly a z každého vytvarujeme