5.7K čtenářů Přidat komentář

Slovenská pivovarská žebírka

1 h 10 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Slovenská pivovarská žebírka

  1. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova. Na tento základ vložíme žebírka, která opečeme ze všech stran.
  2. Zalijeme je malým množstvím vody, přidáme protlak, osolíme, okořeníme a dusíme.
  3. Když je maso téměř měkké, zalijeme ho pivem, šťávu zahustíme nastrouhaným tvrdým chlebem a ještě chvíli dusíme.
  4. Potom na měkká žebírka přes síto propasírujeme šťávu a na každé položíme opečenou nožičku párku.
  • 750 g vepřových žebírek
  • olej
  • cibule
  • 3 lžíce rajčatový protlak
  • 150 ml pivo (světlé)
  • chléb
  • pepř
  • sůl
  • 4 nožičky párku

Čištění rychlovarné konvice

Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.

Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.

Spirála by měla být celá ponořená.

Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.

Pivovarské výpečky
13.5K
Redakce Recepty.eu

Pivovarské výpečky

Bůček nakrájíme na velké kostky, cibuli nasekáme nahrubo a česnek nakrájíme na jemné plátky. Přidáme

Pivovarská bašta
82K
2
Kuchař Berda
★★★

Pivovarská bašta

Kýtu nakrájíme na nudličky a ty zprudka opečeme na oleji. Pokapeme kečupem, osolíme, opepříme a přidáme

Pivovarský guláš s křenem
448
redakceTerka
★★★

Pivovarský guláš s křenem

Maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli orestujeme na sádle. Přidáme mletou papriku a vložíme maso. Osolíme

Vepřový pivovarský tokáň
5.5K
redakceTerka
★★★★

Vepřový pivovarský tokáň

Cibuli nakrájíme a orestujeme, zasypeme hladkou moukou, přidáme nakrájené maso na kousky a ještě chvíli

Pivovarská jehla
1.4K
janapozarova

Špíz -pivovarská jehla

Kýtu naklepeme a nakrájíme na menší, osolíme a dáme do marinády na 2 hodiny odležet. Játra si nakrájíme

Slovenské Pagáče
872
redakceTerka
★★★

Slovenské Pagáče

Všechny suroviny ž na sůl a kmín zpracujeme na těsto, které necháme odležet přes noc v lednici. Druhý

Slovenská kapustnice
4.4K
Redakce Recepty.eu

Slovenská kapustnice

Do velkého hrnce dáme uzená žebra, zalijeme vodou, přidáme sůl, koření a vaříme asi tři hodiny. Poté

Slovenské lokše
13.8K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Slovenské lokše

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které poté osmahneme na pánvi (jako palačinky). Hotové lokše podáváme

Slovenská kapustnica
6.5K
janapozarova

Slovenská kapustnica

Na rozškvařené slanině si orestujeme cibulku, přidáme maso, klobásky a vše osmahneme krátce. Přilijeme

Slovenské topinky
10.3K
Kuchař Berda
★★★

Slovenské topinky

Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji na pánev rozškvařit. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, na nudličky

Slovenská nádivka
8K
1
Kuchař Berda
★★★

Slovenská nádivka

Cibuli a játra narkájíme na malé kousky a orestujeme na rozpáleném tuku. Necháme vychladnout, rohlíky

Slovenský guláš
7.6K
Kuchař Berda

Slovenský guláš

Na části sádla osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme kostičky masa a osmahneme. Osolíme