Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Mouku smícháme s tukem, solí a připraveným kváskem z mléka, cukru a droždí. Necháme kynout asi 2 hodiny
Umícháme těsto, které vykyne až při pečení v troubě, vložíme jej na pekáč vyložený papírem na pečení,
Umícháme těsto, které vykyne až při pečení v troubě, vložíme jej na pekáč vyložený papírem na pečení,
Do mísy prosijeme mouku a přidáme máslo, které tam prsy rozdrobíme. Směs by měla vypadat jako strouhanka
Mouku nasypeme do mísy, uděláme do mouky důlek, do kterého rozdrobíme droždí a zalijeme částí vlažného
Těsto vložíme na pizza plech, potřeme rajčatovou směsí Rajčatovou pizzu samozřejmě můžeme potřít i obyčejným
Mléko, mouku a cukr smícháme v hrnci dohromady a vaříme, dokud nevznikne hustá kaše. Přimícháme směs
Cukrářské piškoty namáčíme v silné kávě ochucené brand. Vkládáme do formy a jednotlivé vrstvy potíráme
Mleté maso promícháme s drobně nakrájenou cibulí, paprikou, pepřem a solí a uděláme dvanáct tenkých válečků
Těsto: Smíchejte ocet se sodou. Máslo, cukr a med vložte do hrnce, vymíchejte, přidejte sodu s octem