Prémiový obsah
★★★
26K čtenářů
15 m
Kuchař Berda
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Chléb nakrájíme a namažeme pomazánkou, přidáme ředkvičky a jarní cibulku.
Vejce nasekáme a smícháme s tvarohem. Přidáme majonézu a hořčici. Osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou
Cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka i s natí. Tvaroh osolíme a opepříme, pokud je příliš hustý přidáme
Do mísy dáme tvaroh, zakysanou smetanu a promícháme. Pažitku opereme, nakrájíme nadrobno, ředkvičky omyjeme
Pórek pokrájíme a orestujeme na másle, osolíme, opepříme a přidáme smetanu. Poté přisypeme hrst vloček
Brokolici rozebereme, očistíme, bramboru oloupeme a uvaříme ve vodě doměkka. Brokolici uvaříme, nasekáme
Ředkvičky si pokrájíme na nudličky, smícháme si lučinu se smetanou a přidáme k ředkvičkám. Vše osolíme
Tvaroh, smetanu, sůl, šťávu a olej umícháme dohladka. Přidáme bylinky nebo ředkvičky a necháme v lednici
Hrášek povaříme dva minuty, poté prudce zchladíme. Přidáme česnek, lučinu, pomazánkové máslo, mátu, sůl
V misce smícháme tvaroh s majolkou. Poté přidáme nasekanou cibulku, sušená rajčata a ostatní suroviny
Vejce uvaříme natrvdo a necháme zchladnout. V míse smícháme lučinu, jogurt, hořčici, nasekanou pažitku