Prémiový obsah
★★★
4.1K čtenářů
15 m
Kuchař Berda
Sýr při smažení nevytéká, když ho obalíme 2x nebo 3x v trojobalu, dáme na hodinu do mrazáku a pak zprudka smažíme.
Šafrán rozšleháme se smetanou, zapracujeme mouku a máslo. Zabalíme do fólie a necháme odpočinout asi
Chřest oloupeme škrabkou, odkrojíme dřevnatý konec stonku a krátce spaříme ve vroucí vodě. Pak ihned
Do malého hrnce nalijeme víno, přisypeme šafrán, za stálého míchání přivedeme k varu a svaříme zhruba
K rýži přidáme mrkev, hrášek, zalijeme šafránovým vývarem
Na pánvi si orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku na cca 50 g másla. Přidáme rýži a orestujeme i rýži
Do 1/3 horkého vývaru přidáme šafrán a necháme rozpustit. V kastrole necháme rozehřát máslo a necháme
Nejprve si uvaříme rýži podle návodu. Nasekanou cibulku orestujeme na másle, přidáme koření a krátce
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou šalotku, po chvíli přidáme rýži a krátce osmažíme. Rýži zalijeme
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou šalotku, po chvíli přidáme rýži a krátce osmažíme. Rýži zalijeme
Na šafránové máslo: špetku šafránu, trochu horké vody Šafránové máslo:šafrán dáme do kastrůlku,zalijeme vodou
Na pánev dáme olivový olej a nakrájíme na jemno šalotku (cibuli) a dáme do pánve. Až šalotka zesklovatí
Postup V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli nebo šalotku a necháme zesklovatět.