Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.
Cibuli pokrájenou na tenká půl kolečka zpěníme na oleji, přidáme kečup, nálev z ryb, okurku pokrájenou
Houby nakrájíme na jemné plátky a osmahneme na rozpuštěném K usmaženým houbám přilijeme smetanu a osolíme.
Makrelu očistíme od kůže a rozmačkáme vidličkou. Přidáme ostatní suroviny. Podle chuti ochutíme citronem
Šalotku nakrájíme nadrobno a smícháme s tvarohem a máslem, přidáme rybičky, osolíme, opepříme a nakonec
Sardinky dáme do misky, přidáme žervé, šťávu, osolíme a rozmixujeme. Cibulku nakrájíme najemno, okurku
Celer si oloupeme, nastrouháme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, šťávou, osolíme a uvaříme doměkka. Cibulku
Granulát dáme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat alespoň půl hodiny. Poté ho přivedeme
Osolíme a dusíme, dokud houby nezměknou. Podáváme opečené toasty s pomazánkou a posypané nastrouhaným
Nakládané houby scedíme a nakrájíme.
Na pánvi osmahneme okořeněné rybí filé, zvlášť opražíme čterečky o velikost 5 x 5 cm, na každý položíme lžičku rybí