Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Do mouky si dáme 500 ml vody, vejce a špetku soli, umícháme a necháme hodinu odpočinout. Sádlo rozpustíme
Pohanku uvaříme v osolené vodě do měkka. Uvařenou pohanku přecedíme a připravíme do mísy.
Pohanku uvaříme podle návodu v osolené vodě. Orestujeme, zalijeme vínem, přidáme pohanku, vývar
Kefír rozmícháme se žloutky a solí. přidáme mouku a nakrájené rohlíky. Vmícháme tuhý sníh z bílků a nasekané
Pohanku propláchneme, zalijeme vroucí vodou a necháme Ke konci úpravy přidáme nabobtnalou pohanku, vejce
Uvaříme pohankovou kaši, kterou ochladíme asi na 60 °C, přidáme rozšlehaná vejce a dobře promísíme. Rozhrneme
K poloměkké pohance vmícháme připravenou paprikovou Pohanku rozdělíme na talíře, přidáme rajčatovou směs