Prémiový obsah
★★★★
35.8K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Ostružiny smícháme s cukrem. Utřeme mouku s máslem na drobenku a přidéme cukr. Nakonec na pekáček vložíme
Hlavičky žampiónů očistíme a vložíme do vymaštěné zapékací mísy. Náplň si připravíme ze sýra, másla,
Na oleji orestujeme cibuli a slaninu. Tu dáme do zapékací mísy a na ni položíme naklepané a osolené plátky
Česnek orestujeme, přidáme žampiony a dusíme, poté také hrášek, šunku. Osolíme, přidáme koření, smetanu
Smícháme ingredience na tmavé těsto, odebereme 3/4 hrnku,zbytek nalijeme na plech, potom po lžičkách
Oprané a osušené maso nakrájíme na kostky, lehce je obalíme v tlučeném kmínu a necháme odležet. Pak je
Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme mouku, jogurt, vanilkový cukr, olej, prášek do pečiva
Šest plátků srnčí kýty naklepeme a naložíme do 200 ml suchého červeného vína se dvěma lžičkami sójové
Ovoce opláchneme a necháme okapat. Větší ovoce nakrájíme na kostky. Hrozny můžeme rozpůlit a vybrat jadérka
Quinou dáme do rendlíku, přidáme dva hrnky vody a směs přivedeme k varu. Pak zmírníme plamen a necháme
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Bílou část jarní cibulky nakrájíme na jemno