Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Pohanku propláchneme, zalijeme vroucím zeleninovým Ze směsi rukama tvoříme karbanátky, které obalíme v
Kapustu uvaříme v hrnci s osolenou vodou, pohankovou Necháme vychladnout, smícháme s pohankovou lámankou
Pohanku přes noc namočíme a druhý den ve stejné vodě Houby přidáme k uvařené pohance, osolíme, opepříme,
Přidáme majoránku,pohanku, petrželku, vejce, sůl, pepř Směs důkladně promícháme a nakonec z ní vytvarujeme karbanátky
Zeleninu na pánvi lehce osmahneme a smícháme s uvařenou pohankou Karbanátek podáváme s pohankou.
Vytvarujeme karbanátky a napícháme na špejle a pečeme Podáváme společně s karbanátky.
Rybí filé osmahneme na oleji, přidáme nadrobno nakrájené cibulky a poté z pánve vyjmeme a dáme bokem
Maso dáme do mísy a přidáme na oleji zpěněnou nadrobno nakrájenou cibuli. Poté prolisujeme česnek, osolíme
Zdravím, z 250g klasické pohanky se připraví asi 12ks klasických karbanátků. Na toto množství jsem použila 2ks vajec pro lepší lepivost.Začátečníkům doporučuji nejprve usmažit 1 ks karbanátku - ochutnat a dle potřeby doladit, teprve poté upéct celou várku. Díky sýru a česneku chutná i mužům :-)