Prémiový obsah
★★★★
3K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na nahrubo. Cibuli a česnek nakrájíme a promícháme s umytou pohankou
tukem, poklademe očištěným, popřípadě nakrájeným ovocem Upečený nákyp pocukrujeme a podáváme se zředěným sirupem
polovinu kaše zarovnáme do vymazané formy, poklademe ovocem Nákyp podáváme pocukrovaný a přelitý ovocným sirupem
Do vařícího mléka vsypeme spařenou rýži, osolíme a za stálého míchání vaříme, až vznikne hustá kaše.
Upečený nákyp pocukrujeme a podáváme s ovocným sirupem
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a vychladlé nastrouháme na jemném struhadle. Pažitku si nasekáme
Pohanku umeleme na masovém mlýnku a smícháme ji s rozdrobeným droždím, solí, máslem, vodu a žloutky.