Prémiový obsah
★★★
11.3K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
1Troubu předehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte moučkový cukr a mleté mandle. Bílky šlehejte se
Uvedené suroviny vymícháme v míse nad párou do zhoustnutí, necháme vychladnout a pak tvořítkem na tukem
Na vál vysypeme ořechy, cukr, mouku a uděláme důlek. Přidáme vejce a žloutek. Vypracujeme těsto, které
Pařížské bochánky se skládají z předem upečených lineckých koleček, na která se následně stříká pařížský krém
Příprava makronek: Všechny ingredience na těsto vyšleháme ve šlehači do pěny. Naplníme cukrářská sáček
Zpracujeme si těsto a vyválíme ho na placku silnou asi 2 mm. Pomocí srdíčkových formiček vykrajujeme
Vyšleháme si vejce s cukrem, přidáme ořechy a strouhanku, citronovou kůru a dáme rohlíčky upéct, dokud
Vymazanou formu vyložíme nakrájenými oloupanými jablky. Promícháme cukr, mouku, prášek do pečiva, olej
Odblaněné a naklepané telecí plátky nařežeme na okrajích a posolíme. Z mouky, vejce a mléka připravíme
Vypracujeme si hladké těsto a vykrájíme libovolné tvary, dáme upéct dozlatova. Na krém si vyšleháme cukr
Z ingrediencí si zpracujeme krásně hladké těsto a rozválíme. Nakrájíme si na dlouhé řezy a polijeme polevou