Prémiový obsah
★★★
5.3K čtenářů
35 m
Kuchař Berda
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Posypeme oříšky, ovocem, dle chuti přidáme šlehačku
Jablká zbavíme jadrincov a so škoricou a 1 lyžicou vody podusíme cca 10 minút. Potom rozmixujeme a vmiešame
Z této jedné várky budeme mít cca 660 ml rybízové marmelády
Příprava knedlíků: V míse utřeme máslo se žloutky, přidáme tvaroh, osolíme a střídavě přidáváme mléko
Vodu, cukr a skořici povaříme asi 2 minuty, necháme vychladnout. Očištěný rybíz promícháme s oloupanými
Želatinu rozmícháme ve 4 lžících vody a necháme nabobtnat. Zbývající vodu a cukr přivedeme k varu, sejmeme
V misce promícháme vejce a cukry. Přidáme mléko, heru, mouky a kypřící prášek. Vylijeme na vymazaný plech
Rybíz propláchneme a otrháme z třapin. Podlijeme jej malým množstvím vody a vaříme až změkne. Potom rybíz
Z másla mouky, cukru a vanilkového cukru si připravíme sypkou směs, kterou zalijeme jogurtem, přidáme
Rybíz omyjeme, dáme do hrnce bez stopek, přidáme vodu a vaříme deset minut. Poté přidáme cukr, vaříme