Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Vál posypeme cukrem a mrkvovou hmotu na něm rozválíme Vykrajovátkem z těsta potom vykrajujeme čtyřlístky
Cibulku opečeme na oleji a másle a přidáme oloupanou a na kousky nakrájenou mrkev. Zalijeme ji vývarem
Brambory a mrkve oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Přidáme bujon, olej,pepř a rozmixujeme dohladka
Zeleninu nakrájíme nadrobno a uvaříme ve vodě doměkka. Pak vmícháme kojenecké sušené mléko a vše důkladně
Zalijeme vínem, mrkvovou šťávou, zeleninovým vývarem Hotovou polévku najemno rozmixujeme, přivedeme k varu
Nakrájenou šalotku orestujeme na másle, přidáme nastrouhanou mrkev a koření. Chvíli společně opékáme
Jakmile zelenina změkne, polévku rozmixujeme ponorným
Mrkev a brambory nakrájíme na kousky, orestujeme na trošce oleje a vaříme do změknutí. Rozmixujeme, přidáme