Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme trochu oleje a slaninu
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme
propláchnuté uvaříme zvlášť v troše vody a hotové přidáme do polévky
Cibuli oloupeme nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na oleji. Poté přisypeme oloupané brambory
Brambory a cibuli oloupeme a společně s kořenovou zeleninou nakrájíme na menší kousky. Přidáme houby,
Z 2/3 tuku a mouky připravíme jíšku, přilijeme vodu a mléko. Osolíme, opepříme a vaříme. Přidáme bobkový
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě. Mezitím na másle osmahneme mladou zeleninu
Na rozpáleném tuku osmažíme cibulku, přidáme spařené kroupy a poté zalijeme vodou. Přidáme nakrájené