7.1K čtenářů
2 h 45 m
Kuchař Berda
Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Přidáme smetanu, houby propláchnuté uvaříme zvlášť v troše vody a hotové přidáme do polévky.
Rozkvedláme zakysanou smetanu s moukou a nalijeme k natvrdo, ty potom přidáme do hotové polévky.
Ty zavaříme do polévky až ve chvíly, kdy nejsou brambory
K bramborům přidáme opečenou směs a promícháme, smetanu smícháme s troškou mouky a polévku zahustíme, podle
Pak přidáme kari a majoránku a vlijeme smetanu. Polévku už jen necháme přejít varem, rozmixujeme ji
Poté polévku ochutíme majoránkou, kmínem (minimální Polévku podáváme posypanou jemně nasekanou petrželovou
Do polévky vrátíme brambory a zeleninu, zalijeme smetanou Párky nakrájíme na kolečka a vložíme do polévky.