Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Brokolici vložíme do mléka, přivedeme k varu a rozmixujeme. Krém osolíme, opepříme, přilijeme smetanu
Brokolici očistíme a rozebereme na růžičky. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko
vymažeme, poklademe nádivkou, poté kousky brokolice, vejci
se vejce srazilo. kouskem vařeného vejce a nasekanou pažitkou.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostečky a osmahneme na
Studenou polévku nalijeme do šálků a okraje šálků a těsta potřeme vejcem rozšlehaným se smetanou.
Brokolicovou polévku můžeme také dochutit vařenými Polévku servírujeme s osmaženým chlebem.