Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.
nadrobno nakrájenou, rozmixovanou (popř. namletou) zeleninu
většího hrnce s vodou a trošičkou soli, nechceme mít polévku Polévku dochutíme pepřem, mletou paprikou a majoránkou
Přidáme rajčata i se šťávou, osolíme, přidáme gulášovou , stáhneme teplotu a vaříme ještě 30 minut, dokud zelenina
Zalijeme vodou, přidáme kmín a jakmile začne polévka Směs přidáme do polévky, ochutíme česnekem, feferonkou
Posypeme drceným kmínem, sladkou i gulášovou paprikou Majoránku promneme v dlaních a nasypeme do polévky.
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme
Hotovou polévku servírujeme se lžíce smetany a čerstvými