Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Brambory a pórek nakrájíme nadrobno a dáme vařit do Když zelenina změkne, polévku rozmixujeme a vmícháme
Rohlík nakrájíme na kostky a osmahneme na rozpáleném oleji a másle. Ementál a šunku nakrájíme na nudličky
Pórek omyjeme, nakrájíme a orestujeme ho na lžíci rozehřátého Polévku na talířích můžeme ozdobit kolečky pórku, případně
Pórek zbavíme ovadlých částí, rozkrojíme ho, rozebereme Polévku rozdělíme na talíře a každou porci ozdobíme
Z polévky vyndáme bobkový list a polovinu brambor, pórku a tresky.
nadrobno nakrájenou cibuli a na proužky nakrájený pórek Polévku zalijeme vínem a po 2 minutách vývarem: vařím
Z pórků si oloupeme vrchní listy, odřízneme spodní Hotovou polévku necháme vychladnout, rozmixujeme tyčovým
Cibuli a pórek očistěte, z pórku důkladně vypláchněte Cibuli pokrájejte na kostičky, pórek na půlkolečka.
Pórky podélně rozkrojíme, omyjeme a nakrájíme na půlkolečka V hrnci rozehřejeme máslo a pórek s bramborem zvolna
Na rozehřátém oleji osmažíme pórek nakrájený na kolečka Přidáme dušený pórek s houbami, ochutíme saturejkou
Na rozehřátém oleji osmažíme kolečka očištěných pórků Když je maso opečené, vrátíme zpět pórek s houbami,