Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
V hrnci rozpustíme máslo. Cibule oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme na cibulce. Restujeme cca
Kuřecí křídla dáme d osolené vody a vaříme asi 30 minut, abychom získali vývar. Asi 600 g cibule oloupeme
Smícháme tři lžíce oleje s utřeným česnekem, zakryjeme a necháme stát, zbytek oleje rozpálíme a podusíme
Cibuli nakrájíme na kolečka, opečeme na sádle a zalijeme vývarem, dusíme, dle chuti osolíme a opepříme
Na krutony nakrájíme rohlíky na kostičky a opečeme je v pánvi na másle dozlatova. Cibuli oloupeme, nakrájíme
Cibule pokrájejte napříč na tenká kolečka. V hrnci rozpusťte máslo a na mírném ohni smahněte cibulku
Nakrájenou cibuli a anglickou slaninu orestujeme a zalijeme vývarem. Vaříme asi 20 minut a poté do hotové
Máslo a olej rozpustíme na pánvi, vsypeme nakrájenou cibuli na kolečka a 15 minut smažíme. Osmaženou
Smícháme 3 lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozehřejeme v hrnci