Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Poté se pustíme do přípravy polévky. Hotovou polévku osolíme a před podáváním sypeme zelenými
nakrájenou bramboru se slupkou a až je vše měkké, tak polévku
Fazole a čočku necháme asi den namočenou ve vodě. Dáme vařit do vody, v které byly namočené. Ze sádla
Očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu vložíme do hrnce na rozpuštěné sádlo a chvíli opékáme. Po chvíli
Luštěniny den předem namočíme do vody. Druhý den na másle v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku
luštěniny, které zrovna máme doma přes noc namočíme do studené vody. Druhý den vodu slijeme. V hrnci
Hrách, čočku, fazole a kroupy uvaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu