Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Vaříme do změknutí a po vyjmutí listu polévku rozmixujeme Hotovou polévku můžeme ozdobit opraženými dýňovými
Na oleji si orestujeme cibulku a zázvor do změknutí, přidáme dýni na kostičky, jablka, med, skořici a
Mléko si rozšleháme s vejci. Žemle nakrájíme na tenké plátky a navlhčíme v mléce. Jablka oloupeme, zbavíme
V míse smícháme mouku s oběma cukry, pudinkem, kypřícím práškem a perníkovým kořením. Pak přisypeme nahrubo
Mouku, cukry, kypřící prášek, skořici smícháme v míse, přidáme vejce, jogurt, mléko, nahrubo nastrouhaná
V části studené vody rozmícháme želatinu a necháme ji nabobtnat. Jablka nakrájíme na kousky, zalijeme
Mléko rozšleháme s moukou, vejci, kypřícím práškem, cukrem a solí, přidáme očištěná na kostičky nakrájená
Očištěná jablka nastrouháme na hrubé nudličky, smícháme s cukrem a necháme odstát asi 10 minut. Pak vmícháme
V míse smícháme jablka, cukry, mouku s práškem do pečiva. Přidáme žloutky, olej a nakonec tuhý sníh z
Brambory uvaříme, zbavíme slupky a nastrouháme. Přidáme mouku, špetku soli, vejce a 250 g tvarohu. Rukama
Jablka opereme, zbavíme jádřinců a oloupeme. Nakrájíme je do kostičky a podusíme je s vodou v kastrolku