Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Do hrnce nalijeme víno, přidáme cukr, šťávu a pomerančovou kůru. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme
Jahody nakrájíme, dáme vařit s vodou a javorovým sirupem a vanilkovým extraktem. Vaříme 3 minuty, poté
Polévku necháme vychladit, dáme do mixéru, přidáme způsobem můžeme uvařit i borůvkovou nebo malinovou polévku
Vodu svaříme s cukrem, kůrou z poloviny citronu, hřebíčkem a dření z vanilky. Vlijeme do misky a tu dáme
Na závěr přilijeme do polévky asi 1 dl sektu a promícháme Jahodovou polévku se sektem servírujeme s plátky čerstvých