Prémiový obsah
★★★
9.7K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Do hrnce s vodou dáme pokrájené (kdo chce proprané) zelí, na kostičky nakrájené maso a na velmi malé
Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměka, pak přidáme
Zelí omyjeme, otrháme horší vnější listy, pokud je potřeba a nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu očistíme
Masa o očištěnou zeleninu dáme vařit do studené vody. Uvařené maso obereme z kostí a nakrájíme na kousky
Nakrájíme zeleninu na malé kousky, vložíme do vařícího vývaru a vaříme do měkka. Přidáme světlou jíšku
Řepu nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme trochou vody. Necháme řepu několik dní v teple,
Ukrajinský boršč je velmi vydatná polévka a přinese S krajícem chleba bývá boršč plnohodnotným obědem nebo
Nejprve si uvaříme všechna masa doměkka, abychom dostali asi 1,5 l vývaru. Po uvaření maso vyjmeme, necháme
Do hrnce s vodou dáme asi na hodinu vařit vepřovou kost. Uvařenou kost vyjmeme a měkké maso obereme do